T100 World Tour: Závod do Kataru slibuje napínavé finále: Kate Waugh a Julie Derron si v dubajském vedru vymění údery – Elite News – Pro Triatlon Academy CZ

Kate Waughová se chce příští měsíc v Kataru představit v “silnější verzi” a připravuje se na napínavý souboj tří týmů o titul T100 Triathlon World Tour.

Druhé místo v Dubaji sice udrželo britskou hvězdu v čele žebříčku sezóny se 128 body, ale vítězství švýcarské soupeřky Julie Derronové znamená, že na druhém místě je nyní o pouhých šest bodů méně, přičemž do konce sezóny zbývá ještě jeden rozhodující – a bodově nadsazený – závod.

Když k tomu připočteme vyhlídku na návrat mistryně světa IRONMAN 70.3 Lucy Charles-Barclayové (GBR), která se postaví na start závodu na konci sezony, máme tu první trojici, která je připravena vyrazit do boje, a dělí je pouhých 11 bodů.

Waugh udělal jen málo chyb

Waughová, která chtěla navázat na své vítězství z minulého měsíce ve Wollongongu dalším vítězstvím v pravý čas, o víkendu příliš nechybovala, ale jistě ji bude znepokojovat způsob, jakým Derronová uspěla, když si v pohodě dojela pro maximální počet bodů.

Derronová, která minulý měsíc vynechala mistrovství světa IRONMAN v Koně poté, co se jí zranění ze srpnové nehody na kole hojilo déle, než se očekávalo, vypadala ve zlověstné formě a po závodě prohlásila, že je zpět ve své nejlepší formě.

T100 World Tour: Závod do Kataru slibuje napínavé finále: Kate Waugh a Julie Derron si v dubajském vedru vymění údery – Elite News – Pro Triatlon Academy CZT100 World Tour: Závod do Kataru slibuje napínavé finále: Kate Waugh a Julie Derron si v dubajském vedru vymění údery – Elite News – Pro Triatlon Academy CZ
Kate Waughová vypadá sklesle, když o víkendu překračuje cílovou čáru závodu T100 World Tour v Dubaji. [Photo credit: PTO]

Upřímná Waughová připustila, že neměla v zásobě dost sil, aby se svou soupeřkou udržela krok, ale že se již diskutovalo o přípravě na Katar, kde se chce odrazit od dna v závodě, na kterém opravdu záleží.

“S výsledkem jsem vlastně docela spokojená,” řekla po závodě v Dubaji. “Byl to těžký závod. Snažila jsem se, aby byl těžký hned od začátku, aby to byl poctivý závod, a upřímně řečeno, jsem docela spokojená.

Julie se vrátila se vší parádou.

“Na útěku jsem dělal, co jsem mohl, ale Julie se vrátila s plnou parádou a já s ní nemohl jít. Měla jsem pomalejší přechod a řekla jsem si ‘prostě se do toho postav’, ale jak jsem se do toho stavěla, ona se mi vzdalovala. Nemůžu být zklamaná. Dala jsem do toho všechno a byla druhá.

“Dám si pár dní na zotavení z tohoto závodu. Ale už jsem se bavil se svým trenérem, jak bychom se měli nejlépe připravit na Katar. Tenhle závod byl takový mezizávod. Doufám, že si do Kataru přivezu silnější verzi sebe sama.”

Švýcarská hvězda Julie Derronová vypadá na finále T100 World Tour v Kataru příští měsíc v dobré formě. [Photo credit: PTO]

Derronová měla zjevně radost, že si připsala druhé vítězství na Tour, a to rozhodující, že vyřadila své 12. místo v Singapuru ze svých čtyř nejlepších výsledků, které se započítávají – devět bodů nahradila mimořádně šikovnými 35 body.

Když projela cílem, nebyly na ní patrné žádné známky únavy, když se vydala hledat svou maminku, která ji sledovala a fandila jí zpovzdálí.

“Jsem ráda, že jsem zpátky a cítím se zase jako já

“Bylo to úžasné. Jsem ráda, že jsem zpátky a že se zase cítím jako já,” řekla. “Určitě jsem celou cestu tlačila, pořád jsem myslela na svého trenéra. Říkala mi, abych tlačila až do cíle, a to jsem se snažila dělat.

“Moje maminka byla jednou z mých největších opor, takže najít ji v cíli pro mě bylo opravdu důležité a obejmout ji. Byla se mnou při všech vzestupech i pádech.

“Pro mě bylo cílem vylepšit své 12. místo ze Singapuru, a to se mi určitě podařilo, takže si ho teď můžu vyškrtnout z celkového pořadí. Jsem opravdu šťastná, že jsem dnes zajela skvělý závod, a teď se vracím do tréninku a budu se snažit být v Kataru co nejlepší.”

Lucy Charlesová-Barclayová má v letošní sezoně na kontě dvě vítězství v závodě T100 World Tour. [Photo caption: PTO]

Katarské finále, v němž si vítěz T100 World Tour odnese 200 000 dolarů, slibuje opravdový thriller, zejména proto, že ve finále se hraje o více bodů: 55 bodů získá vítěz, 46 bodů druhý v pořadí a 41 bodů třetí v pořadí. Dokonce i hráči na desátém místě získají 18 bodů.

To vše znamená, že na vítězství může pomýšlet kdokoli z první trojice, přičemž Waughová je v současné době v čele tabulky se 128 body (do jejího skóre se započítávají dvě vítězství a dvě druhá místa), Derronová je druhá se 122 body (dvě vítězství, druhé a čtvrté místo) a Charles-Barclayová třetí se 119 body (dvě vítězství, třetí a čtvrté místo).

By Admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *